Kayseri Sucuğu Nasıl Yapılır ?

Sucuk yapımı için gerekli malzemeler:

Ana malzemesi 10 kg yağlı dana ya da koyun eti olacak ve bildiğiniz gibi etler kıyma haline getiriliyor.
İç malzemeleri ise 750 gr  (acı \ tatlı) toz kırmızı biber, 250 gr  sofra tuzu  ( Tercihen kaya tuzu ),  50 gr  toz karabiber, 100 gr  toz kimyon, 400 gr  sarımsak, malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Tercihen de  yoğurma işleminden sonra 1 gün serin ortamda ya da yazın buzdalabının alt kısmında bekletilerek ara ara bir kaç kere daha yoğurulur.

Ancak işin sırrı da bu zaten. Lezzetli bir sucuk istiyorsanız bu aşamayı uygulamanızı öneririz. Sucuk yapımın en önemli sırrı da bu unsurda yatıyor.Sonraki aşamayı sizin de bildiğiniz gibi Makinaya sucuk doldurma aparatı takılır kendi doldurur veya  kasaplara götürülüp doldurtturulur.Ya da doldurtmadan da afiyetle yenilebilir.Yalnız şu püf noktayı da unutmayın, doldurtma sucuk yaptıracaksanız eğer bağırsağın yerli olmasına dikkat edin...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Kayseri Pastırması

Şahin Pastırma Fiyatları

Çemen Faydaları Nelerdir?