Potuk Pastırma

Pastırma tarihi Orta Asya'ya dayanan çok eski bir Türk yemeğidir. Savaşçı bir toplum olduğu için hayatları at üzerinde geçen Orta Asya Türkleri; fazla zaman harcamadan besin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına yanlarına deri klılıflara bastıkları, tuzlanmış sığır ve buna benzer hayvan etleri alırlardı. Bu deri kılıflarla yolcunun bacaklarının arasına iyice sıkıştırılan tuzlanmış et parçaları aylar süren yolculuk sonrası basıla basıla 'Bastırma' haline gelirdi. Savaşçı zamandan tasarruf ederek besleyici eti yiyerek gıdasını alırdı.

Potuk Pastırma yağsız ve sinirsiz bir pastırma çeşididir.But'un en kıymetli yeridir.

Potuk Pastırmaya https://www.pastirmacim.com/urunler.asp?q=potuk&x=0&y=0 adresinden ulaşabilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Kayseri Pastırması

Şahin Pastırma Fiyatları

Çemen Faydaları Nelerdir?