Kuş Gömü Pastırma

Pastırma tarihi Orta Asya'ya dayanan çok eski bir Türk yemeğidir. Savaşçı bir toplum olduğu için hayatları at üzerinde geçen Orta Asya Türkleri; fazla zaman harcamadan besin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına yanlarına deri klılıflara bastıkları, tuzlanmış sığır ve buna benzer hayvan etleri alırlardı. Bu deri kılıflarla yolcunun bacaklarının arasına iyice sıkıştırılan tuzlanmış et parçaları aylar süren yolculuk sonrası basıla basıla 'Bastırma' haline gelirdi. Savaşçı zamandan tasarruf ederek besleyici eti yiyerek gıdasını alırdı.

Kuş Gömü Pastırma dananın sırt bölgesinin hemen alt kısmında dananın en az hareket eden kuş kısmından oluşan, lezzetli, yumuşak et bölgesinden yapılır.

Kuş Gömü Pastırmayı www.pastirmacim.com adresinden sipariş verebilirsiniz.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Kayseri Pastırması

Şahin Pastırma Fiyatları

Çemen Faydaları Nelerdir?