Sosis

Genellikle salama çok yakın yapıdadır. İçindeki yağ miktarı azdır. Hazırlanan iç, homojen hâle getirilmiş domuz ve dana kıyması, baharat, çok az nişasta ve potasyum nitrattan oluşur. Hazırlanan iç bağırsaklara doldurulur. Salama nazaran epeyce ince yapıdadır. Soyulmadan yenilebilir. Ayrıca hiçbir şeyin içine konulmadan imal edilen ince, yuvarlak, kısa şekilli ve soyulmuş sosis tabir edilen türleri de vardır. Sosis daima sıcak yenilir. Hazırlarken haşlama, kızartma ve ızgara yöntemleri kullanılabilir.

Hemen taze olarak yenen ve füme edildikten sonra bekletilen çeşitleri vardır.



Sosis çeşitleri binlerle ifade edilecek kadar çoktur. Bunlardan birkaç meşhur örnek vermek gerekirse; İtalyanların kırmızı bol biberli Paperoni (Daha çok pizzalarda kullanılır.) ve Salamella denilen özel ve bol baharatlı sosisleri meşhurdur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Kayseri Pastırması

Şahin Pastırma Fiyatları

Çemen Faydaları Nelerdir?