Çemen

Çemen pastırma yapımında da kullanınan bir tür kahvaltılık sostur. Pastırma yapılırken etin üzerine çemen otu, sarımsak, tuz, kırmızı biber ve su karıştırılarak bir sos yapılarak bu sos etin üzerine sürülür. Daha sonra bu et ve sos kurumaya bırakılır.



Lezzet olarak çok sevilsede yedikten sonra kokusunundan dolayı pişmanlık duyulmaktadır. Tenden kokusu kolay kolay çıkmamaktadır. Özellikle yaz aylarında yenildiğinde terleme ile birlikte koku daha da çok ortaya çıkar. Bu nedenle genelde kış aylarında tercih edilir. Genelde kahvaltılarda ekmek üzerine sürülerek yenilir. Sos yerine çemen tozunuda kahvaltılarda kullanabilirsiniz. Kokusu kötü olsada faydaları çok fazladır. Mide gazını önler ve ateş düşürücü özelliği vardır. Bağırsakları çalıştırır. Çok güçlü bir balgam söktürücüdür. Vücut iltihaplarını kurutur. Böbrek taşı düşürmede yardımcıdır.

Çemeni evde kendinizde yapabilirsiniz. Ama bu masrafa girmenize gerek olmadan https://www.pastirmacim.com/cemen adresinden en taze ve en lezzetli çemen siparişi verebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

En İyi Kayseri Pastırması

Şahin Pastırma Fiyatları

Çemen Faydaları Nelerdir?